Dirk Bogaerts is de nieuwe zaakvoerder van ENMO Sound & Vibration Technology uit Vosselaar (bij Turnhout). Hij neemt de fakkel over van Bart Dockx die het bedrijf 20 jaar geleden oprichtte.

ENMO is gespecialiseerd in totaaloplossingen op vlak van geluid- en trillingstechnologie. “We leveren en onderhouden meetapparatuur die overheden, universiteiten, bedrijven, studiebureaus en luchthavens gebruiken voor diverse toepassingen. Van het vaststellen van geluidsoverlast conform de wetgeving tot het meten van mechanische trillingen die een invloed hebben op de duurzaamheid van een machine of zelfs op het menselijk lichaam. Consultants brengen met onze meettoestellen de akoestische eigenschappen van een gebouw in kaart. Autofabrikanten gebruiken onze apparatuur om hun wagens stiller te maken of net andersom: bij het onderzoek naar een passend geluid voor elektrische wagens worden de apparatuur en software van ENMO gebruikt om dit geluid te gaan meten en te berekenen.”

Bart Dockx richtte het bedrijf in 1997 op na een overname van de activiteiten van zijn voormalige werkgever: Brüel & Kjaer Belgium. Het bedrijf groeide al snel uit van een éénmansvennootschap tot een gezonde KMO met een vijftiental medewerkers. In 2000 kwam Dirk Bogaerts aan boord als Sales Manager. In 2003 werd hij medevennoot.

ENMO groeide gestaag. In 2002 werd ENMO Services BV opgericht, In 2006 ENMO Nederland BV. De firma verhuisde naar een nieuw pand in Vosselaar. In 2011 nam het bedrijf de activiteiten over van Brüel & Kjaer Nederland en breidde het nog verder uit.

Dirk Bogaerts was sinds juli 2015 verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf als Managing Director, Bart Dockx bleef zaakvoerder en stond in voor Finances & Quality. Sinds juni 2017 is Bogaerts zaakvoerder en hoofdaandeelhouder.

“Onze omzet groeit jaarlijks dankzij het vertrouwen van onze klanten en de inzet van onze medewerkers. Ook de volgende 20 jaar zetten we volop in op verdere groei. Als kersverse zaakvoerder maar met 17 jaar ervaring binnen de ENMO-groep wordt het mijn taak om hiervoor de nodige ruimte te creëren en om onze huidige positie als Benelux kenniscentrum Sound & Vibration verder te verstevigen. Dat wil ik niet alleen doen door nieuwe klanten aan te trekken, maar ook door onze organisatiestructuur toekomstproof te maken.”

 

Bart Dockx (links), Dirk Bogaerts (rechts)