Sinds juni 2021, is BK Connect versie 2021 beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten met een M1-onderhoudscontract. Binnen het BK Connect platform worden steeds meer Pulse Labshop applicatie mogelijk. Denk hierbij aan Indoor Pass-By 8441-C, Outdoor Pass-By 8441-D en Volume Velocity Acoustic transfer function 8442. Dit alles volgens de laatste ISO standaarden.

De Look & Feel van het start scherm is aangepast. Projecten uit de actieve data base worden nu beter gerangschikt en de recente projecten worden apart weergegeven. De templates, die aangemaakt worden door de gebruiker, worden nu weergegeven in een eigen venster en niet meer tussen de standaard templates. Dit alles zorgt ervoor dat er overzichtelijker en efficiënter gewerkt kan worden. In BK Connect Standard Processing is het nu mogelijk om eerder gemeten data middels drag&drop in een meet project te plaatsen. Dit is een erg belangrijke feature wanneer repeterende metingen uitgevoerd worden en een eerdere meting bv. background de referentie is en elke keer bij een nieuwe meting mee geanalyseerd dient worden.

Als laatste belangrijke nieuwe feature, toegevoegd in BK Connect, is REq-X. REq-X staat voor Response Equalization eXtreme en is een methode om real-time, in het time domein, het effectieve gedrag van een sensor in het frequentie spectrum naar nul te trekken/te egaliseren. Per kanaal kan dit geselecteerd worden en voor microfoons welke correctie curve van toepassing is voor die meetopstelling.

Als laatste de BK Connect Applet. Veel Applets zijn de afgelopen 3 jaar geïntroduceerd.

Alle met als doelstelling time data recordings te maken en deze gelijk te analyseren. Met de komst van BK Connect versie 2021 kunnen eerder gemeten .bkc tijd files naast de nieuwe recordings geanalyseerd worden. Middels Drag&Drop kunnen eerdere .bkc files geïmporteerd worden. Dit geeft de Applet gebruikers nu de volle mogelijkheden om data binnen BK Connect Applet te vergelijken. Een nieuwe serie “Post Processing Applets” zijn geïntroduceerd met als doel alleen analyseren. Deze Applets kunnen .bkc files inlezen en processen conform de process chain. Erg handig wanneer een collega de metingen uitvoert en op kantoor de analyse gedaan moet worden.