De beste manier om overmatig geluid te beheersen is proactief. Hiermee voorkomt u onnodige schade en kunt u de kosten drukken. Om proactief te kunnen handelen heeft u een oplossing nodig die flexibel, betrouwbaar, nauwkeurig én kosteneffectief is. Dat alles vindt u in de Noise Guard: dé oplossing voor onbemande geluidsmetingen.

Wat is Noise Guard?

Noise Guard is de unieke oplossing voor geluidsmeting en geluidsbewaking van de volgende generatie. Het bestaat uit een of meer terminals en een server naar waar de geluidmeetgegevens van de terminals worden verzonden en door de eindgebruikers kunnen worden bekeken, geanalyseerd en gerapporteerd. Het systeem is gebaseerd op de Brüel & Kjær geluidsniveaumeter Type 2250, Type 2270 of Type 2255 die zorgt voor voortdurende periodieke metingen van basisgeluidsparameters en berekening van indicatoren voor omgevingslawaai.

 • Meting en berekening van omgevingsgeluid: uitstekend geschikt voor de rapportage van geluidsbelasting en/of kalibratie van geluidsbelastingkaarten
 • Stand-alone geluidsbewaking: of in combinatie met een bewakingssysteem voor de luchtkwaliteit
 • De oplossing voor bouw- en constructiewerk: bewaking van bouwlawaai en naleving van voorschriften
 • De oplossing voor evenementen: bewaking van speciale evenementen en waarschuwingen wanneer er niet aan de voorschriften wordt voldaan

De voordelen van Noise Guard

 • Een intuïtieve en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface
 • Detectie van overschrijdingen van geluidsgrenswaarden op basis van wet- en regelgeving
 • Herkenning van dominante geluidsbronnen door middel niveaugebaseerde detectie van gebeurtenissen
 • SPL-sampling rate van 1 seconde
 • Compatibel met Vaisala (3- of 6-parameters optie), Calypso en Gill WindSonic weerstations
 • Waarschuwingsfunctie in geval van overschrijding van de geluidsgrenswaarden
 • Voldoet aan diverse nationale en internationale berekeningsnormen
 • Meet en berekent omgevingsgeluid volgens ISO 1996
 • Tot 32 uur autonomie (7 dagen met externe batterij)

Onze oplossingen

De oplossing van Noise Guard sluit geen compromissen op het gebied van kwaliteit en flexibiliteit. We bieden uitkomsten voor uiteenlopende doeleinden. Van semipermanente draagbare oplossing op batterijen voor buitengebruik met de mogelijkheid om een weerstation te gebruiken, tot een volledig stationaire outdoor en weerbestendige oplossing met alle geluids- en weergegevens.

Om onze klanten van de hoogst mogelijke nauwkeurigheid te voorzien, maakt de Noise Guard gebruik van de Brüel & Kjær 2250, 2270 of 2255 geluidsniveaumeter en voor de buitenmicrofoon wordt de Brüel & Kjær 4952. Daarnaast is de Noise Guard voorzien van een geavanceerd serversysteem dat alle gegevens weergeeft en analyseert en de mogelijkheid biedt om de opnames te beluisteren en gemakkelijk te delen. Een zogeheten stand-alone self-hosted oplossing om u te helpen met uw metingen en uw gegevens inhouse beschikbaar te maken, met de flexibiliteit van een webapplicatie.

Flexibel en uitbreidbaar

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, kunnen we de Noise Guard gemakkelijk combineren en koppelen met verschillende systemen van Brüel & Kjær. Zo kunnen bestaande gebruikers van de 2250 en 2270 het systeem vrij eenvoudig in de Noise Guard-koffer plaatsen.

Ook als er sprake is van oudere B&K 3639 Noise monitoring terminals, bieden we oplossingen om binnen het assortiment van Noise Guard te upgraden.

Daarnaast is het een optie om de 2250 G4 te upgraden naar een volwaardige oplossing voor geluidsbewaking. Tot slot bieden we de Noise Guard oplossing ook aan als huurmogelijkheid voor uw onbemande metingen.