Het festival seizoen staat voor de deur en vanzelfsprekend gunnen wij de festivalgangers fijne dagen met maximaal genieten maar wel binnen de gestelde geluidsnormen. Prettig voor de bewoners in de nabije omgeving. Prettig voor de oren van de festivalbezoekers.

Voor de festival organisator en/of de gemeente is het zeer belangrijk om tijdens het festival voortdurend inzicht te hebben in dB(A) en dB(C) niveaus zodat indien nodig tijdig kan worden bijgestuurd. De Sentinel webbased oplossing is een korte termijn, snelle response en op afstand te beheren meet- en monitoring service beschikbaar in België, Nederland en Luxemburg.

Tijdens het meten kunt u de geluid- en weerdata online bekijken, ontvangt u direct waarschuwingen als niveaus bepaalde grenzen naderen en worden alle geluidsgegevens in hoge resolutie opgeslagen zodat nabewerking en rapportage naderhand mogelijk is. Het Sentinel systeem wordt ondersteund door een smartphone app die waarnemingen opslaat en het mogelijk maakt om foto’s van gebruikers vast te leggen en te rapporteren. Daarnaast kan via de app gecontroleerd worden of het geluidsmeetnet operationeel is en waar de set zich exact bevindt.

Alle benodigde apparatuur kan worden gehuurd maar u kunt ook gebruik maken van uw eigen compatibel Brüel & Kjær Type 2250 geluidsmeter. Online registreren, abonneren en vervolgens direct aan de slag met Sentinel! Mocht de keuze gevallen zijn op het huren van de apparatuur dan kan de apparatuur direct na afloop van het meetproject worden geretourneerd aan ENMO.

Vanuit ENMO helpen wij u hierbij graag zodat u kunt doen waarin u gespecialiseerd bent; het bewaken van de geluidsnormen tijdens het festival. De gemeten data blijft overigens veilig in de cloud opgeslagen voor een gemakkelijke toegang en met de mogelijkheid om de data te delen.

Kunnen wij u helpen bij het monitoren van geluid tijdens uw festival? Neem dan contact met ons op via +31 (0)497-380739 / +32 (0)14600900 of via info@enmo.eu.

Verdere technische informatie over Sentinel vindt u via deze link.