UITNODIGING OPLEIDING

Iedereen kent het wel, er is een trilling probleem bij een product of een opstelling, maar hoe pakken we dit best aan? Wat zijn de stappen? Wat zijn de randvoorwaarden? Met welke nauwkeurigheid willen we iets zeggen over de frequentie en het niveau van de trillingen?  Voor iedereen die in de praktijk metingen uitvoert, zijn dit de belangrijkste voorwaarden, alvorens  echt in het veld of in een lab-omgeving te kunnen gaan meten.

Om u hiermee verder op weg te helpen organiseert de ENMO Academy een cursusdag over het meten van trillingen in de praktijk, welke plaats zal vinden op donderdag 3 december 2020 van 9.00u tot 17.00u in de opleidingsruimte van het hoofdkantoor van ENMO Sound & Vibration Technology te Vosselaar (bij Turnhout, vlakbij de Nederlandse grens), België.

Toelichting opleiding

In deze eendaagse opleiding wordt er dieper in gegaan op de keuze van bv. een data acquisitie systeem, sensoren, filters en middelen in de analyse methode. Ook worden o.a. de montage plaats van sensoren en de bekabeling, de tijdsduur bv. vanuit het project (first time right), de instellingen binnen de analyse tools en de analyse methode zelf besproken. Kiezen we voor FFT of juist voor een overdrachtsfunctie? Dit alles is mede bepalend voor o.a. : “Welk soort signaal verwacht men te meten ? Hoe is mijn repeteerbaarheid van een meting? Wat is het te verwachten resultaat?”

De opleiding bekijkt bovenstaande stappen vanuit een praktisch oogpunt, waarbij een aantal opstellingen beschikbaar zijn om te meten. Uiteraard is iedereen vrij om een eigen analyse set mee te brengen en de gemeten data te delen met collega cursisten. Vanuit ENMO zal elke meetopstelling worden voorzien van LAN-XI hardware en BK Connect software.

Daarnaast wordt er in deze opleiding ook een gedeelte theorie voorzien, zoals bv. “Wat is FFT? Wat zijn filters? Wat zijn de voor- en nadelen wanneer men bepaalde middelen of filters gaat gebruiken op de gemeten resultaten?”

De kostprijs van deze unieke cursus bedraagt €395,= excl. BTW en is inclusief syllabus, versnaperingen en lichte broodjeslunch.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wij adviseren u dan ook zo spoedig mogelijk een opleidingsplaats te reserveren.

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor iedereen die in aanraking komt met trillingstesten of deze zelf uitvoert. Er is geen bijzondere voorkennis vereist, al is enige ervaring met trillingstesten nuttig.

Annulering

Bij annulering van de inschrijving tot 3 weken voor de start is er een vergoeding verschuldigd van 10% van het factuurbedrag, met een minimum van 75 Euro per deelnemer.Bij annulering minder dan 3 weken voor de start is het volledige deelnamebedrag verschuldigd per deelnemer.