Een shaker trilt en is daarmee zelf onderhevig aan slijtage. Bewegende delen moeten met regelmaat vervangen worden om optimaal gebruik van de shaker te kunnen waarborgen. Om downtime te minimaliseren, de levensduur te maximaliseren en onvoorziene reparatiekosten te beperken, is het essentieel om op frequente basis een inspectie bezoek / preventief onderhoud te laten uitvoeren.

ENMO beschikt over de kennis en vaardigheden voor het uitvoeren van een dergelijk onderhoud aan alle merken shakers en daarom is het mogelijk een hoge betrouwbaarheid van uw testopstelling en de shaker te realiseren bij correct gebruik.

Door de aangezogen lucht komt stof in de shaker en dit versnelt het slijtage proces van de bewegende delen. Tijdens een door ENMO uitgevoerd preventief onderhoud wordt de gehele shaker volledig gedemonteerd en worden mechanisch bewegende onderdelen geïnspecteerd op slijtage en waar nodig en in overleg vervangen. Reguliere slijtage onderdelen worden vervangen en overige bewegende onderdelen worden grondig schoongemaakt en geïnspecteerd op breuken en andere zichtbare vormen van slijtage.  Na deze grondige inspectie wordt de shaker opnieuw samengesteld en wordt de werking volgens een afnameprotocol na onderhoud gecontroleerd. Tevens wordt de versterker nagekeken op een juiste werking middels de door ENMO meegebrachte meetapparatuur.

Tenslotte wordt het volledige systeem aan een uitgebreide test onderworpen.

Wenst u meer informatie te ontvangen over onze service mogelijkheden voor shakers? Neemt u dan gerust contact op met onze Service & Support afdeling!