Het uitvoeren van trillingsmetingen komt vaak voor in gebieden zoals kwaliteitszorg, productontwikkeling en trillingsdiagnostiek. Trillingen meten is nu veel makkelijker met Bruel & Kjær ’s hand -held, trillingsmeter – Type 2250 – H.

De 2250 -H trillingen meter bevat geavanceerde Fast Fourier Transform ( FFT ) –met de laatste software versie, die eenvoudig goed/fout testresultaten aanlevert. Ook de gedetailleerde frequentie-analyse voor diagnostische testen, zodat ingenieurs snel en eenvoudig de trillingsmetingen kunnen aflezen, is een mogelijkheid. FFT analyse is ideaal voor de ondersteuning van productontwikkeling, kwaliteitscontrole , het bouwen van trillingsanalyses, het oplossen van problemen op componenten en machines.

De 2250 – H trillingsmeter met gekleurd touch- screen display biedt een uniek en intuïtief meetproces. Het helpt u om de meest voorkomende taken uit te voeren welke vaak niet beschikbaar zijn op compacte meters. Het display geeft u een overzicht van testresultaten welke te sorteren zijn op maximaal tien verschillende reeksen, niveaus of paramaters.

Bezit u reeds een Brüel & Kjær 2250 of 2270 geluidsmeter? In dat geval dient de FFT software aan de geluidmeter te worden toegevoegd en dan is het mogelijk om, in combinatie met een accelerometer, trillingsmetingen te verrichten.

FFT is een digitaal signaal processing techniek die een time record omzet in een smalle band constante bandbreedte gefilterd spectrum . De meting wordt gedefinieerd door het specificeren van een frequentiebereik en een aantal lijnen ( of filters). De opgenomen FFT wordt door maar liefst 6400 data lijnen op het scherm van de meter – die de gebruiker afzonderlijk kan selecteren en zijn uit te breiden om de details te bekijken.

2250-h