Op 26 september 2019 organiseerde de ENMO Academy voor de tweede keer de speciale ééndaagse cursus ‘Geluid en Trillingen in de Praktijk’ waarin 12 deelnemers uit Nederland en België in kleine groepjes vier zeer uiteenlopende metingen in de vakgebieden geluid en trillingen zelfstandig mochten uitvoeren.

Na een beknopte theoretische uitleg over de agenda en de doelstellingen ging men met volle moed aan de slag met het meten van harmonischen van een tandwielkast, het geluidvermogen van een lawaaierige machine (met ongewenst stoorlawaai!), het tonale karakter van geluid, de geluidisolatie van een wand en de nagalmtijd in een grote ruimte. Na iedere oefening werd ook gereflecteerd over gevolgen, aanpassingen, waarneming en nog veel meer.

De deelnemers kwamen uit zeer uiteenlopende organisaties en er ontstonden levendige discussies over  de wat meer uitdagende aspecten van de praktische metingen. Het was boeiend om te zien hoe de deelnemers elkaar hielpen.  Wederom een geslaagde praktische meetdag. In September 2020 is er opnieuw kans om hieraan deel te nemen.