De afgelopen maanden zijn onze trainers volop bezig geweest met het delen van kennis!

Op 14 maart jl. vond in Arnhem de hands-on opleiding Measurement Partner Suite plaats. Measurement Partner Suite wordt standaard geleverd bij de geluidsmeters, Type 2250, 2270 en 2250-L. Het is Brüel & Kjær’s vernieuwende data weergave en nabewerkingssoftware voor omgevingslawaai en trilling professionals, ontworpen om de meetdata snel te transformeren naar een afgewerkt rapport. Om gebruikers hiermee verder op weg te helpen is deze opleiding een perfect platform om op een interactieve manier de kennis over en het gebruik van Measurement Partner Suite te verbreden. Mocht u geïnteresseerd zijn om een volgende hands-on opleiding Measurement Partner Suite bij te wonen, dan is dat mogelijk. In december 2017 organiseren we wederom deze opleiding in onze trainingsruimte op ons hoofdkantoor in Vosselaar.

Wij kijken tevens terug op een succesvolle en volledig nieuwe opleiding “Structural Dynamics for Dummies”. Zo’n 15 tal Belgen kwamen bijeen op 27 maart jl. in Gent om ondergedompeld te worden in de wereld van Structural Dynamics. Op 28 maart jl. kwamen er 20 Nederlanders in Houten om deze opleiding te volgen. De trainer van Brüel & Kjær, Niels Jorgen Jakobsen, die met zijn jarenlange ervaring als Product Manager bij Brüel & Kjær iedereen mee wist te slepen in deze wereld kijkt met succes terug op deze opleidingsdagen. Dirk Bogaerts, Managing Director van ENMO Sound & Vibration Technology: “Het waren leuke opleidingsdagen met een divers publiek, in een goede sfeer waarin de deelnemers zijn meegenomen in de wereld van Structural Dynamics. Wij blijven continue werken aan ons opleidingsaanbod om op een intuïtieve manier onze kennis samen met onze passie voor geluid- en trillingen te delen”.

 

Opleiding Gent                                                      Opleiding Houten

In onze opleidingsruimte op het hoofdkantoor in Vosselaar, heeft op 6 april jl. de opleiding Laagfrequent Geluid (LFG) plaatsgevonden. Een opleiding in samenwerking met DPA Cauberg Huygen en de DPA Academy. De cursus werd gegeven door Piet Sloven en Carel Ostendorf. In de ochtend leerden de cursisten de eigenschappen van laagfrequent geluid kennen en hoorden zij op welke wijze je klachten over laagfrequent geluid kunt aanpakken en welke valkuilen hierbij bestaan. Het was dus niet alleen luisteren! Er was ook tijd voor actie. Zo gingen de deelnemers op zoek naar staande golven in de opleidingsruimte en deden ze de ballonnenproef om te ervaren hoe laagfrequent geluid soms als trilling kan worden waargenomen. Na een welverdiende lunch bestond het middagprogramma uit een sessie over het meten van laagfrequent geluid en het beoordelen hiervan. Tijd dus voor het uitvoeren van praktische metingen met de geluidsmeter. Wegens groot succes van deze tweede opleiding zijn zowel DPA Academy alsook ENMO voornemens om de opleiding ook op te nemen in het opleidingsprogramma van 2018!


Opleiding Laagfrequent Geluid