Het beheersen van trillingen is van cruciaal belang in vele industrieën en toepassingen. Met de accelerometers van Dytran die ENMO aanbiedt, voert u op een professionele en nauwkeurige wijze trillingsmetingen uit. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u voldoet aan de eisen voor het uitvoeren van betrouwbare trillingsmetingen.

Wat is een accelerometer?

Een accelerometer, ook bekend als een versnellingsmeter, is een hoogtechnologisch instrument dat versnelling en trillingen meet. In essentie meet een accelerometer de mate van verandering in snelheid in relatie tot tijd. Deze versnellingswaarden worden omgezet in een elektrisch signaal dat vervolgens kan worden geanalyseerd en wordt gebruikt voor verschillende toepassingen.

In het hart van veel accelerometers bevindt zich het principe van de piezo-elektrische effect. Dit is een fenomeen waarbij bepaalde materialen, zoals kristallen of bepaalde keramische materialen, een elektrische lading genereren als ze onder druk worden gezet. De opgewekte lading is evenredig aan de druk, waardoor nauwkeurige metingen van versnelling mogelijk zijn.

Toepassingen van Accelerometers

Accelerometers worden in tal van industrieën en toepassingen gebruikt. In de automotive industrie worden ze bijvoorbeeld ingezet voor het bewaken en verbeteren van de veiligheid en prestaties van voertuigen. Ze kunnen ook worden gebruikt in smartphones voor oriëntatie detectie en in gezondheidsapparaten voor bewegingsdetectie. In de industrie kunnen accelerometers de gezondheid van machines monitoren door de vibraties te meten. De toepassingen zijn echt eindeloos.

Waarom kiezen voor ENMO Sound & Vibration Technology?

Sinds 1996 is ENMO actief in België, Luxemburg en Nederland als betrouwbare distributeur van toonaangevende technologieën en producten in de wereld van geluid en trillingen:

  • We zijn de exclusieve distributeur van HBK – Brüel & Kjær Sound & Vibration producten en oplossingen.
  • We zijn de exclusieve distributeur van Dytran Instruments Inc. sensoren en toebehoren.
  • Ons Service & Support Center, ENMO Services, actief sinds 2002, biedt diensten, zoals kalibraties, trainingen (ENMO Academy) en consultancy (ENMO Consultancy) voor geluids- en trillingsmeetapparatuur.

Met onze expertise, gecombineerd met de kwalitatieve producten en oplossingen van onze leveranciers , garanderen we dat u de beste service en betrouwbare oplossingen krijgt voor al uw behoeften op het gebied van geluid en trillingen.

Innovatieve accelerometers bij ENMO

Bij ENMO Sound & Vibration Technology zijn we er trots op dat we een scala aan innovatieve accelerometers aanbieden, ontwikkeld door HBK Brüel & Kjær en Dytran, pioniers op dit gebied voor de uitvoering van trillingsmetingen. Van standaard referentie accelerometers, industriële accelerometers tot speciale accelerometers voor bepaalde toepassingen, we hebben een breed scala aan producten om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Bij ENMO Sound & Vibration Technology bent u aan het juiste adres

Ontdek vandaag de verregaande service van ENMO Sound & Vibration Technology. Laat ons u helpen uw geluids- en vibratiemetingen naar een hoger niveau te tillen met de ver ontwikkelde accelerometer technologieën die we aanbieden. Ontdek hoe onze gedistribueerde innovaties u kunnen helpen om uw doelen te bereiken. Wij adviseren en helpen u graag.