Vibratietesten en milieu

Het milieu. Iedereen heeft er over en iedereen is en zou ermee bezig moeten zijn. Bij het inzetten van een shaker voor vibratie testen geldt het zelfde. Veel elektrische energie wordt gestoken in componenten die niet altijd maximaal voorzien te hoeven van deze elektrische energie. De grote energie verbruiker bij een shaker zijn met name de veldspoelen voor het opwekken van het magnetisch veld en de blower voor de interne koeling van de shaker.

Met de ontwikkeling van de V8900 heeft Brüel&Kjaer – LDS extra voorzieningen getroffen om te kunnen omgaan met deze behoefte. Een lager energie gebruik waar mogelijk maar zonder in te leveren op de kwaliteit en performance van de shaker opstelling. Deze ontwikkeling noemen we bij Brüel&Kjaer, COOL.

Bruel&Kjaer COOL-mode staat voor Cost Over Ownership Life.
De Cool-mode in de XPAK versterker voorziet de aansturing van de veldspoelen en blower van optimale performance zonder extra energie te verspillen. De gehele regeling is modulerend en regelt per seconde hoeveel veld er opgebouwd moet worden en hoe hard de blower moet koelen voor een optimale performance en efficiëntie van de shaker. Dit alles onder wisselende omstandigheden van uw vibratie testen. Door de reductie van elektrische energie wordt minder energie verbruikt, wat een kosten besparing oplevert bij een test op 40% van de totale stootkracht van 30kVA. Als extra wordt de shaker stiller, omdat er minder lucht stroomt door de shaker. Door de COOL-mode is het nu eenvoudig om ook een extra optie in de XPAK versterker toe te voegen Quite-mode. Hiermee wordt de blower geheel uitgeschakeld waardoor langer en met een hogere massa’s in stille omgeving testen uitgevoerd kunnen worden.

COOL-mode milieu vriendelijke en efficiënte oplossing voor een betere leefomgeving.