In de wereld van geluid en trillingen is Brüel & Kjær een begrip. Sinds de jaren veertig is Brüel & Kjær pionier op gebied van ontwikkeling van meettechnieken en sensoren. Denk hierbij aan het uitvinden van de versnellingsopnemer, de condenser microphone 4131 en de eerste digital filter analyser 2131 enz. Deze zijn allemaal ontwikkeld door Brüel & Kjær rondom de Tweede Wereld oorlog en vanaf 1950 geproduceerd voor commerciële doeleinden.

Sinds de jaren veertig is de brand name LDS, Ling Dynamic Systems, een begrip in de wereld van vibratie technologie. Het is verreweg de grootste leverancier van vibratie test systemen met wereldwijd vele duizenden Electro Dynamische (ED) shakers geleverd.

In vele testhuizen en industriële toepassingen wordt gebruik gemaakt van een LDS ED shaker en ook bij vele universiteiten en hogescholen wordt gebruik gemaakt van LDS ED shakers. LDS heeft ook een hele historie van patenten wat LDS groot gemaakt heeft zoals we het nu kennen. Denk hierbij aan het eerste patent van “Electrodynamic shaker” in 1958, in 1978 de eerste Digital FFT analyser en in 1985 de eerste 2 inch stroke ED shaker.

Brüel & Kjær had nooit een solide partner voor vibration test systemen of terwijl elektro dynamische shaker (ED). Verschillende allianties werden aangegaan met leveranciers van ED shakers maar dit is nooit een succes geworden. In de jaren 90 heeft Brüel & Kjær een alliantie aangegaan met LDS, waarbij deze systemen werden doorverkocht als “Brüel & Kjær” ED shakers.

Op 1 oktober 2008 is LDS toegevoegd aan de Spectris plc., de holding waar Brüel & Kjær ook toebehoort.

 

Vanaf dat moment is LDS is een stroomversnelling gekomen, met als resultaat een nieuwe shaker, type V8900, en vele bestaande shakers van de V-serie  zijn gereviewed en verbeterd naar de huidige standaarden.

Doordat LDS volledig aan Brüel & Kjær gekoppeld is, heeft dit tot gevolg dat vanaf 1 januari 2018 nieuwe shakers de naam Brüel & Kjær LDS Test & Measurement meekrijgen.

Wat is nu een Electro Dynamische shaker? Wat wordt er zoal getest met een shaker? Lees er alles over op onze website.

Binnen de BeNeLux zijn veel LDS systemen actief. ENMO onderhoudt deze systemen omdat wij gecertificeerd zijn door Brüel & Kjær om onderhoud te verrichten aan dergelijke, complexe systemen. Onze Service Engineers worden op regelmatige basis bijgeschoold door het shakerteam van Brüel & Kjær om op die manier de shakers in het veld robuust en actief te houden.

     

V8                                                                                     V8900