EMS Brüel & Kjær is een wereldwijde leverancier van continue, onbeheerde milieumonitoringsoplossingen. De beheerde services en producten leveren milieu-informatie om klanten te helpen bij het behalen van bedrijfsresultaten en om groei te ontwikkelen.

Meer dan 250 luchthavens – en honderden organisaties in andere marktsectoren – gebruiken deze services om de impact op het milieu te beheren en community ondersteuning te creëren.

Het Business as a Service (BAAS) -model betekent dat EMS Brüel & Kjærde activiteiten voor klanten vereenvoudigen. Door een complete service te bieden, elimineren we de noodzaak om complexe oplossingen te kopen, te integreren en te onderhouden.

EMS Brüel & Kjær-systemen bewaken een reeks aan milieu-elementen, waaronder geluid, trillingen, stof en luchtkwaliteit.

Deze oplossingen zijn op maat gemaakt voor specifieke industrieën – zoals luchthavens, transport, mijnbouw, bouw, energie en steden – en bieden gegevens voor tal van doeleinden, waaronder naleving van lokale wet- en regelgeving.

EMS Brüel & Kjær is een bedrijf van Spectris plc en werd oorspronkelijk in 1990 opgericht als Lochard. Nadien zijn de milieumonitoringsoplossingen aangeboden vanuit Brüel & Kjær maar sinds december 2017 is er een aparte business unit opgericht om de wereldwijde klanten nog beter van dienst te kunnen zijn onder de naam EMS Brüel & Kjær.