Uw geluid- en trillingsmetingen analyseren, opnemen en beluisteren via uw iPad is geen toekomst meer!

Met het draagbare Sonoscout™ systeem kunnen ingenieurs in real-time opnames valideren waardoor  het risico van slechte meetdata tijdens het uitvoeren van dure testen wordt vermeden. Sonoscout is uniek onder de mobiele geluid- en trillingensrecorders (Noise, Vibration and Harshness, NVH) in het aanbieden van real-time monitoring en analyse. Het is snel op te zetten voor ‘grab and go’ metingen en zo gemakkelijk aan te leren dat het geen handleiding nodig heeft.

Het Sonoscout systeem heeft een draagbare data-acquisitie front-end (LAN-XI) met een iPad en binaural microfoon hoofdtelefoon voor het opnemen en afspelen van uw metingen. Geluid, trillingen en extra gegevens van maximaal 12 kanalen worden draadloos gestreamd naar de iPad van de front-end, die wordt gevoed door een batterij. Het vertrouwen voor een optimale meting komt voort vanuit het bekijken van continue informatie via het iPad scherm. Door de verbinding met de CAN-bus van het voertuig, toont Sonoscout alle belangrijke test parameters zoals motortoerental, de rijsnelheid en de NVH signalen. De gebruiker markeert gebeurtenissen en periodes met een enkele tik, welke later kan worden weergegeven in Google Earth samen met GPS-route-informatie.

Het opzetten van het systeem is zeer snel en ingenieurs kunnen de headset dragen met microfoon om geluid op te nemen bij de oor posities. Bekabeling is minimaal met batterijvoeding en WiFi-connectie. Slimme functies minimaliseren setup-tijd, zoals de automatische transducer herkenning met behulp van TEDS, en Bruel & Kjær’s Dyn-X technologie. Dit voorkomt over-ranges, onder-ranges en signaal klipping en geeft een effectief dynamisch bereik van meer dan 160 dB.

De analyse functionaliteit omvat FFT-analyse, order extractie, gesynthetiseerd 1/3 octaaf analyse, spectrogram displays en sound quality metrics. De gebruiker kan snel en makkelijk kiezen voor het op het display tonen van maximaal vier analyses uit maximaal vier verschillende testen.

Een stand-alone opname optie zorgt voor het opslaan van gegevens op een SD kaart. Met behulp van deze optie worden de gegevens eerst op de SD kaart in de front-end opgeslagen en vervolgens, nadat de opname is voltooid, worden deze gegevens via WIFI overgebracht naar de iPad. Het downloaden van gegevens naar de PC voor verdere analyse en het delen wordt verricht door simpelweg het invoeren van het IP-adres van de iPad in de URL-balk van een browser en het overzetten via WIFI. Andere opties zijn iTunes en DiskAid.

Sonoscout past perfect bij Bruel & Kjær’s PULSE Reflex post-processing software.

> Meer informatie over Sonoscout 

TopImage_Sonoscout