Het beheersen van geluidsniveaus is binnen veel werkvelden van groot belang. Met de producten van SoundEar voert u op een gemakkelijke manier geluidsmetingen uit. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de geluidsvoorschriften naleeft en zorgt u voor een fijne en gezonde werkomgeving.

  • Maak geluidniveaus visueel
  • Houd geluidniveaus bij
  • Maak documentatie gemakkelijk

Hoe werken de producten van SoundEar?

Door langdurige blootstelling aan geluid kan het lastig zijn om in te schatten wanneer gehoorbescherming noodzakelijk is. Door de apparatuur van SoundEar wordt dit aan de hand van opvallende displays duidelijk gemaakt. Op het moment dat het licht op de display rood kleurt is degelijke gehoorbescherming of reductie van de geluidsproductie van essentieel belang. De producten van SoundEar zijn gemakkelijk in gebruik. U hoeft het slechts in te pluggen en het op een zichtbare plek aan de wand te hangen, zonder lawaaiige machines of zachte stoffen in de buurt die het geluidsniveau kunnen verstoren.

Welke uitvoering past bij uw werkzaamheden?

Overal heeft u te maken met geluid. Van ziekenhuizen tot bouwlocaties en van kantoren tot fabrieken. Om die reden heeft SoundEar verschillende uitvoeringen.

  • SoundEar Classic: voor minder lawaai en afleiding. De SoundEar Classic helpt u met het reduceren van het geluidsniveau tot een minimum. Deze uitvoering is uitstekend geschikt voor plekken waar precisiewerk en concentratie van belang zijn. De belangrijkste reden om voor de SoundEar Classic te kiezen is de wens om het geluidsniveau te verlagen. Het zichtbaar maken van lawaai is hierin een eenvoudige maar effectieve manier om dat te bereiken.
  • SoundEar 2 Series: maakt geluid zichtbaar. Zo is het voor iedereen eenvoudig te zien is wanneer het volume te hoog is en het tijd is om het rustiger aan te doen – of in sommige gevallen gehoorbescherming te dragen. Deze uitvoering komt ook in een speciale versie voor industriële doeleinden. De SoundEar 2 Series is bedoeld voor gebruikers die op zoek zijn naar effectieve manieren om te hoge geluidsniveaus en de gevolgen daarvan te reduceren.
  • SoundEar 3: visualiseert geluid en geeft u een duidelijk overzicht van geluidsniveaus. Het geeft de mogelijkheid uw metingen op te slaan. Zo beschikt u over de juiste, overzichtelijke documentatie voor uw geluidsniveaus. Deze uitvoering is uitstekend geschikt voor eindgebruikers die geluidsniveaus willen controleren en beheersen.

De toepassingsvelden van SoundEar

Het controleren en inperken van geluidsniveaus kan voor veel verschillende werkvelden van belang zijn. SoundEar maakt onderscheid in vier categorieën:

  • Industrie- en bouwterreinen: voor het beheersen van industrielawaai en het attenderen op gehoorbescherming waar nodig.
  • Extern: voor geluidsvoorschriften, geluidsdocumentatie en geluidsklachten van externe partijen. Denk aan nabijgelegen wegen, buren, industrieën, evenementen en meer.
  • Ziekenhuizen: lawaai in ziekenhuizen vormt een bron van overlast voor zowel patiënten als personeel. Vermindering van het geluidsniveau met slechts enkele decibels kan een enorm effect hebben.
  • Kantoren en scholen: herinnert collega’s, studenten en/of leerlingen eraan wanneer het tijd is om stil te zijn. Zo wordt de concentratie verhoogd en presteren mensen nog beter.

Uw SoundEar Specialist

ENMO Sound & Vibration Technology is dé aangewezen partner in de Benelux voor uw SoundEar oplossingen. Neem gerust contact op voor vragen over de mogelijke toepassingen voor uw bedrijf of werkzaamheden.

Over SoundEar

De producten van SoundEar helpen bedrijven over de hele wereld om de geluidshinder op het werk te verminderen. Dit doen ze door hun twintig jaar ervaring op het gebied van geluidsmetingen en door hun unieke aanbod om geluid niet alleen te meten, maar ook te visualiseren. Het creëren van inzichten in geluidsniveaus is de eerste stap naar een gezondere en fijnere werkplek.