Aanleiding van dit artikel is dat de oudere VC-920 (1-kanaals) binnenkort zal verdwijnen uit het productgamma en VC-1500 (2-kanaals) dit volledig zal overnemen. VC-920 heeft gedurende vele jaren zijn nut en kunnen bewezen, maar kan helaas niet meer volgen met de huidige veeleisende markt.

VibroControl 1500 of kortweg VC-1500 kan in verschillende vakgebieden ingezet worden zoals het beveiligen tegen onballans, uitlijnfouten en lagerfouten. Zeker in combinatie met accelerometers met ingebouwde temperatuursensor kunnen 3 parameters simultaan gemeten worden: lagertrillingen, lagerconditie en temperatuur en dit volgens ISO 10816.

Met VC-1500 is het mogelijk trillingen te monitoren. Op het display zijn de actuele waardes alsook de percent waardes van beide opnemers zichtbaar. Op het toestel is het ook mogelijk onmiddellijk een frequentie analyse uit te voeren voor een eerste snelle analyse. Indien de ingestelde limieten overschreden worden zal er een alarmrelais geactiveerd worden en een led zichtbaar zijn op het toestel. Verder is het actuele trillingsniveau steeds beschikbaar via een 4 … 20 mA analoge uitgang.

Lager conditie monitoring zal worden berekend op het DFT sensor signaal in de range van 500 tot 5 kHz. Deze worden vergeleken met de waarde van een nieuwe lager. Op deze wijze is een veroudering van een lager zichtbaar.

VC-1500 is voorzien van een beperkt geheugen waardoor je trendanalyse kan uitvoeren op het toestel maar indien u gebruik maakt van de CAN bus en het toestel verbind met een PC, kan u via software meerdere analyses uitvoeren op afstand. CAN bus kan tot 40 VC-1500 toestellen parameters instellen, visualiseren en analyseren op afstand.

vc-1500