Bent u op zoek naar informatie over trillingsmeters? ENMO Sound & Vibration Technology is al sinds 1996 exclusief distributeur van Brüel & Kjær Sound & Vibration producten en biedt oplossingen voor al uw vibratie en trillingsprojecten. Wij zijn actief in België, Luxemburg en Nederland en helpen u met het verzorgen van kwalitatieve trillingsapparatuur. Uiteraard kunt u hier ook het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen lezen.

Waar wordt een trillingsmeter voor gebruikt?

In uw dagelijkse werk op het gebied van o.a. productontwikkeling, kwaliteitszorg en bij bouw- en sloopprojecten worden regelmatig trillingsmetingen uitgevoerd. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de toegestane trillingswaarden niet worden overschreden. De richtlijnen helpen om schade te voorkomen als gevolg van het vrijkomen van trillingen.

Trillingsmeetapparatuur Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurements

Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurements is wereldleider op het gebied van geluids- en vibratietechnologie voor het meten en beheren van productprestaties. De Brüel & Kjær producten zijn geïntegreerd in diverse oplossingen in de luchtvaart-, automotive-, telecom-, windenergie- en milieusector en daarmee uitgegroeid tot dé standaard waar anderen zich mee vergelijken.

Trillingsmeetapparatuur Brüel & Kjær Vibro

Brüel & Kjær Vibro is ’s werelds toonaangevende onafhankelijke leverancier van machine conditie bewakingsapparatuur en safety monitoring. De oplossingen van Brüel & Kjær Vibro zijn afgestemd op maximale veiligheid, optimale benutting en operationele effectiviteit en worden o.a. ingezet in de olie & gas industrie en wind- en energie-industrie.

De apparatuur van Brüel & Kjær Vibro wordt vaak in combinatie met accelerometers met ingebouwde temperatuursensor gebruikt. Hierdoor kunnen 3 parameters gelijktijdig gemeten worden: lagertrillingen, lagerconditie en temperatuur – allemaal volgens de ISO 10816. Als partner van Brüel & Kjær kunnen wij u voorzien van al deze kwalitatieve meetinstrumenten voor uw meetprojecten.

Machine conditie monitoring

Conditiebewaking verhoogt de prestaties en levensduur van uw installaties, machines en machineonderdelen. Met de efficiënte conditiebewakingssystemen van Brüel & Kjær Vibro kunt u potentiële machinestoringen vroegtijdig detecteren. Met behulp van de data die met de meetapparatuur wordt gegenereerd kan worden bepaald wanneer onderhoud nodig is om zo ongeplande stilstand te voorkomen. Wij helpen u met het oplossen van dit soort problemen middels deskundig advies op basis van onze kennis van moderne rotordynamica en tientallen jaren praktijkervaring.

Naast het monitoren en bewaken van de conditie van duizenden windturbines en het evalueren van hun staat, zijn wij ook werkzaam in o.a. de olie- en gasindustrie en andere procesindustrieën.

Machine veiligheidsbewaking

Machineschade en dure productieverliezen zijn te voorkomen middels machine veiligheidsbewaking. De automatische uitschakeling van machines als effectieve beveiligingsoplossing zorgt ervoor dat de machine en de omgeving veilig kunnen worden gesteld. Dit gebeurt echter niet zonder waarschuwing. De producten van Brüel & Kjær Vibro geven eerst een waarschuwing voordat de apparatuur de machine daadwerkelijk uitschakelt. Deze tijdige waarschuwingen worden gedaan op basis van trillingsmetingen die zijn gecorreleerd met bedrijfs- en omgevingsomstandigheden. Dit is essentieel om de productieve tijd en strategieën voor machineonderhoud te optimaliseren. De machine beschermingsoplossingen van Brüel & Kjær Vibro zijn hier uitermate geschikt voor.

Oplossingen voor geluid- & trillingstoepassing

In welke sector u ook werkzaam bent en of u geluid wenst te meten volgens IEC 61400-11 of ISO 9614-1, wij hebben een passende oplossing en helpen u graag de juiste keuze te maken.

Alle oplossingen voor geluid- & trillingstoepassingen: