De VCM-3 is dé kosteneffectieve 12-kanaals data acquisitie systeem gericht op de bewaking van balance-of-plant (BOP) machines. Dankzij de eenvoudige installatie is de VCM-3 één van de meest krachtige en beveiligde data acquisitie- en data verwerkingsunits in de markt. De VCM3 voegt een nieuwe dimensie toe van automatische machine-foutdetectie en diagnostiek, zodat u altijd een totaalbeeld heeft van de toestand van uw machines, of het nu gaat om balance-of-plant, niet-kritische machines en zelfs geïsoleerde, kritische machines. Als een optimale conditie bewakingsoplossing, helpt het trilling gegevens om te zetten zodat factoren die een stilstand van productie kunnen teweegbrengen vroegtijdig opgespoord worden.

VCM-3 is een stap voor op alle andere machine-conditie-bewakingsapparatuur. Zo maakt de VCM3 gebruik van speciaal gedefinieerde metingen die niet alleen automatisch  storingen in een vroeger stadium kan detecteren, maar ook een diagnostische indicatie kan geven over het type storing en de ernst ervan. Daarnaast is de VCM3 compatibel met diverse software platformen zoals het OSIsoft® PI System®, maar evengoed met andere databases.  Het kan ook worden aangesloten op een Cloud-gebaseerde oplossing, voor toepassingen waar de expertise van de klant beperkt is, of waar geen infrastructuur voor datamonitoring bestaat. Tenslotte is de VCM3 ook modulair waardoor het mogelijk is om te beginnen met het standaardmodel en naarmate uw monitoringervaring en -vereisten groeien, deze te upgraden.

VCM-3 biedt:

  • een eenvoudige maar schaalbare oplossing voor het opsporen van storingen in roterende machines, zonder dat u fysiek rond de testobjecten hoeft te lopen.
  • een continue bewaking, waardoor alle machines ten allen tijde worden gemonitord en inzichten worden verkregen die gebruikers in staat stellen problemen te beheersen – voordat ze een probleem worden.
  • een eenvoudig te implementeren conditiebewaking, met behulp van geavanceerde “descriptor-technologie” op basis van tientallen jaren expertise.
  • een kosteneffectieve oplossing – 24 uur per dag – om “gaten” in conditiebewakingsgegevens te elimineren en onaangename en onverwachte stilstand te voorkomen.

De VCM-3 is ook beschikbaar in een ATEX-versie voor de gevaarlijke installaties en kan zelfs worden opgewaardeerd met een IP66-veldbehuizing als bescherming tegen de elementen.