De SETPOINTTM-productlijn werd gelanceerd in 2011 als onderdeel van de toetreding van het Amerikaans bedrijf Metrix Instrument Company tot de API 670 monitoring markt. Tientallen innovaties werden geïntroduceerd in dit nieuwe machine protectie systeem, waaronder een onafhankelijke “universele” monitoring module (UMM) die geconfigureerd kan worden naar elke gewenste meting. Dit betekent dat het toevoegen van nieuwe metingen even eenvoudig is als het laden van een nieuwe applicatie op een smartphone.

In 2012 werd het SETPOINTTM-portfolio verder uitgebreid met een Conditie Monitoring Software. In plaats van een conventionele standalone software infrastructuur te ontwikkelen, is er een strategisch samenwerkingsverband ontstaan tussen SETPOINTTM en OSISoft, de maker van het PI software systeem. Samen hebben ze aangetoond dat high-speed tijdsignalen rechtstreeks gestreamd konden worden naar een PI database. Iets dat routinematig verworpen werd door de conditie monitoring industrie als ‘onpraktisch’ of zelfs ‘onmogelijk’. De mogelijkheid om procesdata en trillingsdata in één open PI infrastructuur te hebben, zorgde ervoor dat er voor de klant geen nood meer was om te investeren in een afzonderlijke conditie monitoring software. Dit maakt het SETPOINTTM systeem tot één van de meest kost-effectieve oplossingen in de markt vandaag.

Het succes van de SETPOINTTM hard- en software heeft er in 2014 voor gezorgd dat zij door Frost & Sullivan bekroond werden met de ‘Global Frost & Sullivan Award for Customer Value Leadership’.

Lees het volledige artikel via deze link.