Sensoren zijn de vingertoppen van elke trillingsmeting. Enkel hoog kwaliteitssensoren zorgen ervoor dat metingen betrouwbaar zijn. Bruël & Kjær Vibro ontwikkelt en produceert sensoren van de hoogste kwaliteit in nauwe samenwerking met de klant en zijn eisen. Het uitgebreide gamma is onlangs vergroot met de 2mm Non-Contacting Eddy Current Displacement Sensoren: DS821 en DS822 (ATEX)

Eddy Current Displacement Sensoren (ECDS) zijn sensoren welke volgens het principe van wervelstromen werken. Het is een natuurkundig verschijnsel dat optreedt wanneer in een metalen plaat zich een veranderlijk magnetisch veld bevindt. Dit kan een wisselend veld van een elektrische spoel zijn maar ook een beweging waarbij de veldlijnen gesneden worden door de plaat.

Het EDCS systeem bestaat uit 3 hoofdzaken: de sensor, de kabel en de oscillator/driver. De oscillator gaat het wisselend veld genereren en de sensor gaat dit veld via een luchtspleet overbrengen naar elk elektrisch geleidbaar materiaal. De sensor gaat eventuele variatie opnemen en naar de oscillator sturen. De uitgang van de oscillator/driver zal u een proportioneel spanningssignaal bezorgen welke u vervolgens kan monitoren. Dankzij dit principe kunnen we metingen uitvoeren zonder problemen met olie- of waterfilms.

Deze reeks is beschikbaar in 2mm en 4mm range en zijn ontworpen voor het monitoren van roterende machines met glijlagers. Het is mogelijk radiale en axiale vibraties, fase, snelheid en shaft positie te monitoren.

Het gamma is vrij uitgebreid, enkele voorbeelden: verschillende kabellengtes (0,5m-1,0m-5,0m-10,0m), kabel bescherming, sensorlengte, ATEX, … Verder is het ook mogelijk speciale uitvoeringen op maat te laten maken. API 670, Acceptance test certificate DIN EN 10204.

Indien u een totaal oplossing zoekt voor machine conditioning metingen staan wij u graag bij om de juiste keuze te maken voor uw toepassing. Gaande van opnemer, over monitor en uiteindelijk tot software en automatische rapportage.

DS_821_header