Binnen verschillende bouw en techniekprojecten zijn geluidsmetingen zeer waardevol. Welke apparatuur u hiervoor gebruikt hangt af van het soort meetproject. Bent u op zoek naar apparatuur voor standaard geluidsmetingen? Dan is wellicht de meetapparatuur van klasse 1 geschikt. ENMO SERVICES is sinds 2002 actief als Service & Support Center van geluids- en trillingsmeetapparatuur en helpt u bij het verzorgen van klasse 1 geluidsmeters van de beste kwaliteit.

Geluidsmeter klasse 1

Tot klasse 1 van geluidsapparatuur behoren toestellen voor standaard geluidsmetingen, speciaal ontworpen voor uw specifieke verzoeken waarbij functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid worden gecombineerd met veelzijdigheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Een geluidsmeter van klasse 1 voldoet aan de eisen van IEC 61672. Deze norm specificeert twee prestatieniveaus, klasse 1 en klasse 2, waarbij klasse 1 in feite nauwkeuriger is. Binnen de norm is een set prestatiecriteria opgenomen waaraan een instrument moet voldoen. De apparatuur van klasse 1 zijn voorzien van automatische alarmen, statusrapporten en complete rapportages en is geschikt voor het uitvoeren van metingen van omgevingsgeluiden op allerlei gebieden. Hier staan optimaal gebruiksgemak en ongeëvenaarde flexibiliteit dan ook centraal.

Klasse 1 geluidsmeters Brüel & Kjær

De meetapparatuur van Brüel & Kjær levert geïntegreerde oplossingen voor het meten en analyseren van geluid en trillingen. Brüel & Kjær is koploper op het gebied van geluids- en vibratietechnologie. Om deze reden bent u als gebruiker van de apparatuur verzekerd van kwaliteit. Voorbeelden van klasse 1 geluidsmeters zijn:
Brüel & Kjær Type 2270
Brüel & Kjær Type 2250
Brüel & Kjær Type 2250-L
Brüel & Kjær Type 2245

Van veel type geluidsmeters bestaan verschillende versies, elk ontworpen met specifieke kenmerken voor het meten en regelen van uitlaatgeluid, omgevingslawaai, werkplekgeluid, productgeluid plus een kernversie.

Mogelijkheden geluidsmeters klasse 1

Met een smartphone bedient u rechtstreeks de nieuwste generatie van geluidsmeetinstrumenten van klasse 1. Met de toevoeging van gespecialiseerde apps en nabewerkingssoftware kunt u de functies van uw instrument instellen en aanpassen voor een uitgebreid scala aan metingen en analyses. Een voorbeeld van dit soort instrumenten is de Brüel & Kjær Type 2245. Dit instrument werkt naadloos samen met speciaal gemaakte mobiele apps, pc-software en beschikt over een open API-interface, wat een geheel nieuw niveau van efficiëntie en controle biedt.

Huren of kopen geluidsmeters klasse 1

Een jaarlijkse of tweejaarlijkse kalibratie van uw geluidsmeter wordt sterk aangeraden. Om deze reden komt u eens in de zoveel tijd zonder meetapparatuur te zitten. In deze periode kunnen wij u helpen door u te voorzien van tijdelijke meetapparatuur zodat uw dagelijkse meetprojecten door kunnen gaan. Daarnaast worden bij sommige projecten meerdere geluidsmeters aanbevolen. Wanneer uw eigen materiaal bijvoorbeeld ontoereikend is. Klasse 1 geluidsmeters zijn dan zeer geschikt.

Naast huren is kopen uiteraard ook een optie. U kunt ervoor kiezen om een of meerdere nieuwe geluidsmeter(s) aan te schaffen. Zo heeft u altijd professionele geluidsmeetapparatuur ter beschikking voor al uw meetprojecten. Eigen apparatuur is zeer aan te raden wanneer u regelmatig geluidsmetingen doet voor verschillende meetprojecten. In dat geval kunnen wij u adviseren bij de keuze voor de perfecte geluidsmeter van klasse 1.

Bent u geïnteresseerd in het huren of aanschaffen van een geluidsmeter klasse 1? Neem dan contact op.