Wie in de bouw en techniek werkt, weet hoe waardevol professionele geluidsmetingen zijn voor de dagelijkse werkzaamheden. Wij van ENMO SERVICES zijn al sinds 2002 actief als Service & Support center van geluids- en trilling meetapparatuur. Door onze jarenlange ervaring binnen het werkveld en door onze partners weten wij u te allen tijde te voorzien van de beste apparatuur voor geluidsmetingen ten behoeve van uw meetprojecten.

De waarde van geluidsmetingen

Wanneer er in uw dagelijkse werkzaamheden veel en hard geluid wordt geproduceerd zijn geluidsmetingen de enige oplossing om ervoor te zorgen dat bepaalde richtlijnen en normen niet worden overschreden. Het leveren van duidelijke informatie van geluidsmetingen is essentieel om de akoestiek van gebouwen, luidsprekers en andere zaken op het gebied van geluid te verbeteren. Al deze informatie uit metingen is belangrijk voor de gezondheid van mensen zowel in de directe als nabije omgeving om gehoorschade te beperken. De informatie die uit de metingen komen biedt de mogelijkheid om maatregelen te treffen of beleid te ontwikkelen om gehoorschade te beperken. Geluidsmetingen zijn dus een essentieel onderdeel van gehoorbeschermingsprogramma’s. Ten slotte is het meten en analyseren van geluid een krachtig diagnostisch hulpmiddel in ruisonderdrukkingsprogramma’s binnen verschillende sectoren zoals de luchtvaartindustrie, de bouwindustrie en infrastructuur.

Apparatuur voor geluidsmetingen van Brüel & Kjær

De meetapparatuur van Brüel & Kjær levert geïntegreerde oplossingen voor het meten en analyseren van geluid en trillingen. Brüel & Kjær is koploper op het gebied van geluids- en vibratietechnologie voor het meten en beheren van productprestaties. Om deze reden bent u als gebruiker van de apparatuur verzekerd van kwaliteit. De meetapparatuur van Brüel & Kjær helpt iedereen in de geluidsindustrie bij het oplossen van complexe uitdagingen op gebied van geluid en vibratie. Als Service & Support Center van geluids- en trillingsmeetapparatuur kunnen wij u voorzien van meetapparatuur van Brüel & Kjær. Uiteraard staan we u ook bij tijdens het gebruik van de apparatuur en beantwoorden we al uw vragen.

Gevolgen onnauwkeurige geluidsmetingen

Wanneer de apparatuur waarmee u geluidsmetingen uitvoert een ruime tijd niet meer gekalibreerd is, kan het zo zijn dat er meetonnauwkeurigheden ontstaan. Een periodieke kalibratie van de geluidsmeter draagt bij aan het minimaliseren van extra kosten die het gevolg zijn van meetonnauwkeurigheden of aan foutieve metingen. Lees meer over de kalibratie van geluidsmeters.

Geluidsmeter huren voor geluidsmetingen

Wanneer uw huidige geluidsmeter gekalibreerd wordt en u daardoor geen geschikte apparatuur tot uw beschikking heeft, kan huren de ideale oplossing zijn. Daarnaast dienen voor sommige meetprojecten meerdere geluidsmeters te worden ingezet wanneer eigen materiaal ontoereikend is. In deze gevallen is huren ook een geschikte oplossing. Naast geluidsmeters zijn ook microfoons, data acquisitie systemen en sensoren te huren. Al onze apparatuur verkeert technisch in een uitstekende staat en u weet van tevoren precies wat het kost. Bent u geïnteresseerd in het huren van een tijdelijke geluidsmeter tijdens onderhoud van uw eigen instrumenten? Lees hier dan meer over het huren van instrumenten of neem contact met ons op.