Bent u op zoek naar informatie over geluidsmonitoring? ENMO Sound & Vibration Technology is al sinds 1996 exclusief distributeur van Brüel & Kjær Sound & Vibration producten voor al uw geluids- en trillingsprojecten. Daarnaast werken wij ook met de geluidsmonitoring oplossingen van een aantal andere A-merken. Wij zijn actief in België, Luxemburg en Nederland en helpen u met het verzorgen van geschikte apparatuur voor onbemande geluidsmonitoring.

Geluidsmonitoring op afstand

Werkt u in de bouw of techniek? Dan weet u waarschijnlijk al dat het zeer belangrijk is om geluid te monitoren.

Te veel en te hard geluid kan voor spanningen zorgen bij omwonenden en kan ook leiden tot dure boetes of operationele stillegging. Een proactieve benadering van geluidsmonitoring kan u echter helpen deze problemen te vermijden. Het kan ook de efficiëntie verbeteren door u in staat te stellen langer te werken en de monitoring op afstand te doen zonder het risico te lopen de gereguleerde geluidsniveaus te overschrijden.

Geluiden en trillingen zijn in de verschillende fases van langdurige projecten en werkzaamheden niet altijd constant. Daarom wordt het aangeraden om permanent geluid en trillingen te monitoren. In sommige gevallen is dit zelfs een opdrachtvereiste. Geluidsmonitoring is dan de ideale oplossing en de apparatuur voor geluidsmonitoring maakt het mogelijk om dit op afstand te doen. Zo kan geluid voor een geruime periode constant onbemand gemonitord worden. Hierbij kunt u op ieder gewenst moment een statusrapport uitdraaien. Wij werken samen met een aantal A-merken waarvan de apparatuur de geschikte middelen voor zowel databeheer van geluidsmetingen en geluidsmonitoring levert als voor het rapporteren van tussentijdse resultaten.

A-merken voor geluidsmonitoring

Wij zijn exclusief distributeur van Brüel & Kjær Sound. De apparatuur van Brüel & Kjær vereenvoudigt zowel kort- als langdurige bouwprojecten door:

  • Verbeterde wendbaarheid
  • Geoptimaliseerde kostenbasis
  • Verhoogde kansen door o.a. monitoring op afstand

Deze punten zorgen ervoor dat monitoringsprojecten snel kunnen worden gestart ongeacht uw instrumentatiebeperkingen en dat investeringen in instrumenten die inactief zijn kunnen worden vermeden.

Andere A-merken waarmee wij samenwerken bieden ook zeer geschikte oplossingen voor geluidsmonitoring op afstand door:

  • Jarenlange ervaring in het ontwikkelen van geluidsoplossingen
  • Real-time geluidsgegevens om direct beslissingen te nemen
  • Verlaagde monitoringskosten en kostbare tijd

Of het nu gaat om een ​​weekendmonitoring van een racecircuit, een 9 maanden durende monitoring van een constructie of een meerjarige productiefabriekmonitoring, wij kunnen u altijd helpen door u te voorzien van geluidsmonitoringsapparatuur zodat u altijd uw eigen gegevens beheert in uw eigen omgeving.

Mogelijkheden geluidsmonitoring

Voorheen was het nodig om bij meetprojecten regelmatig iemand op locatie langs te laten gaan om de geluidsmetingen na te kijken en tussentijdse meetgegevens te noteren. Door de apparatuur van Brüel & Kjær en onze andere partners kunnen huidige meetgegevens digitaal via een PC, laptop of smartphone op afstand gevolgd en geverifieerd worden. Hierdoor kan de operationaliteit van de meetinstrumenten continu worden verzekerd. Deze digitalisering zorgt voor tijdbesparing en is een zeer goed alternatief voor het foutgevoelige handmatig aflezen van de tussentijdse resultaten. Naast de foutgevoeligheid van handmatig resultaten monitoren, kost het ook meer tijd bij grote projecten. Dit kan gemiddeld een week of langer duren. Met deze digitale mogelijkheden voor het monitoren van geluid op afstand blijven alle gegevens ook na het project voor u beschikbaar en kunt u zich in de tussentijd focussen op uw projecten

Kosten geluidsmonitoring

De kosten voor het gebruik van deze apparatuur zijn vaak opgesteld per dag en hangen o.a. af van het type apparatuur dat u gebruikt maar ook van de gevraagde analyses en de hoeveelheid data. Wij helpen u bij het adviseren van de juiste apparatuur en de juiste analyses voor uw wensen en nemen daarbij een kostenoverzicht op. Zo weet u van tevoren hoeveel de metingen exact kosten. Dit zorgt voor budgettaire zekerheid. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor geluidsmonitoring? Neem dan contact op.