Dytran is een toonaangevende fabrikant van piëzo-elektrische en VC MEMS versnellingsmeters, kracht- en drukomzetters en bijbehorende elektronica.

Door uitgebreid marktonderzoek heeft Dytran een gat in de datalogger markt ontdekt. Nieuwe en beginnende eindgebruikers missen een betaalbare en eenvoudige oplossing om trillingsgegevens op te slaan. Terwijl eindgebruikers, die uitgebreide testapparatuur gebruiken, een gemakkelijke oplossing missen om geïsoleerde, éénmalige trillingsmetingen uit te voeren. Het huidige aanbod op de markt voldoet niet aan de behoeften van de eerste groep omdat de meeste dataloggers uitgebreide functies hebben en duur zijn. Voor de laatste groep voldoet het huidige aanbod niet aan hun behoeften omdat de meeste dataloggers niet draagbaar zijn en de setup van een uitgebreider systeem vereisen, wat tijdrovend kan zijn. Om dit gat in de markt op te vullen, heeft Dytran Instruments, Inc. uit Chatsworth, CA zijn eerste datalogger geïntroduceerd, Model 4600A1.

Deze miniatuur multi-channel datalogger biedt gebruikers een economische en draagbare oplossing voor het registreren van gegevens van IEPE-sensoren met standaard 10-32 connectoren. Dit model bevat software voor dataloggerconfiguratie, data-analyse en data-export zonder terugkerende licentiekosten en wordt gevoed door een interne batterij. Gebruikers kunnen 3 kanalen van IEPE gegevensverwerving testen. Als een gebruiker echter het aantal kanalen wil uitbreiden, kan hij gegevens synchroniseren over meerdere eenheden. Omdat veel tests worden uitgevoerd op bewegende objecten, moet het apparaat bovendien stevig op het testobject bevestigd zijn. Model 4600A1 kan met tapeinden of magnetisch worden bevestigd. Dankzij het kleine formaat kunnen gebruikers deze monteren op plaatsen waar de ruimte beperkt is.

Model 4600A1 is geschikt voor diverse markten, waaronder transport, omgevingsbelasting, fabrieksvloer en modale analyse. Dit model is ook ideaal voor universiteitsstudenten vanwege de lage kostprijs. De toepassingsomgevingen variëren van het testen van productontwikkeling tot voorspellend onderhoud.

Dytran is een toonaangevende fabrikant van piëzo-elektrische en VC MEMS versnellingsmeters, kracht- en drukomzetters en bijbehorende elektronica.

Een 4600A productvideo is beschikbaar op YouTube via deze link.