Vibration tests zijn een cruciaal onderdeel van de ontwikkeling van producten op het gebied van technologie. Deze tests simuleren namelijk het trillingsgedrag van verschillende producten. Welke apparatuur u hiervoor gebruikt hangt af van de type tests die u wenst uit te voeren. ENMO Sound & Vibration Technology is al sinds 1996 exclusief distributeur van Brüel & Kjær Sound & Vibration (HBK) en helpt u met het verzorgen van de meest geschikte middelen voor al uw vibration testing en trillingsprojecten.

Waarom vibration testing?

Vibration tests helpen fabrikanten om de kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid van producten en hun componenten te waarborgen. Deze tests zijn uitermate geschikt om de ontwikkeling van producten te optimaliseren zodat deze de reis van fabriek tot eindbestemming overleven en vervolgens bestand zijn tegen de trillingen van het dagelijkse leven. Het uitvoeren van vibrationtesten is cruciaal om ervoor te zorgen dat producten voldoen aan de verwachtingen van zowel de fabrikanten als de consumenten. Bovendien moeten ontwikkelaars, naast het weerstaan van fysieke krachten op korte termijn, ervoor zorgen dat hun producten de integriteit en kwaliteit behouden die een merk op de langere termijn verzekerd.

Productkwaliteit waarborgen door vibration testing

Door middel van uitgebreide simulatie in de ontwikkelingsfasen kan de productkwaliteit gewaarborgd worden. Echter is enkel simulatie niet voldoende. Fysieke tests zijn ook noodzakelijk op prototypes en definitieve producten om de optimale werking van producten aan klanten te garanderen. Door ’test ‘ procedures, worden prototypes en eindproducten tot het uiterste getest om de hoogste kwaliteitsnormen te waarborgen. De uitkomsten van trillingsproeven kunnen zwakke punten in productontwerpen aan het licht brengen die pas duidelijk zouden worden tijdens transport, inzet en gebruik zoals een telefoon die op de grond valt. Met vibration testing kunnen deze zwakke punten vroegtijdig worden geïdentificeerd en gecorrigeerd.

Bij producttesten kunnen ook ongewenste geluiden gedicteerd worden die nieuwe kansen bieden voor het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast zijn ook omgevingstesten gebruikelijk bij vibration testing. Hierbij wordt de versnelde levensduur getest, vaak in combinatie met omgevingskamers om de expansiespanningen van snelle verwarming en afkoeling te testen op bepaalde producten. Al deze testen zijn essentieel om de kwaliteit van producten te waarborgen.

Een vibratietestsysteem selecteren

Bij het selecteren van een vibratietestsysteem / shaker is het uiteraard noodzakelijk dat het gekozen systeem geschikt is voor de geplande tests. De juiste vibration test en apparatuur kiezen is essentieel om ervoor te zorgen dat alle testscenario’s adequaat kunnen worden gesimuleerd en gemeten. Niet alle systemen bieden namelijk de mogelijkheid om alle tests uit te voeren. Toch zijn er veel manieren om systemen te configureren om aan uw testvereisten te voldoen. Zo is het belangrijk dat het systeem de nodige vibratietypes in kan voeren en in staat is om de krachten te weerstaan die worden gegenereerd bij het testen van specifieke ladingen. Hierbij is zelfcontrole van de resulterende trillingsniveaus essentieel om ervoor te zorgen dat uw testobject niet meer wordt belast dan nodig is.

Als expertisecentrum in de Benelux maken wij gebruik van alle producten en oplossingen op het gebied van vibration testing zoals shakers, controllers en sensoren. Ons uitgebreide assortiment zorgt ervoor dat we voor elke vibrationtest-uitdaging een oplossing hebben. Wij kunnen u adviseren bij de keuze van geschikte vibratie oplossingen o.a. door de producten onze partner HBK (shaker merk LDS). Zij zijn wereldleider op het gebied van geluids- en vibratietechnologie voor het meten en beheren van productprestaties en bieden zeer geschikte producten voor vibration testing. Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden te bespreken.