Bent u op zoek naar professionele microfoons voor geluidsmetingen? ENMO Sound & Vibration Technology is al sinds 1996 exclusief distributeur van Höttinger Brüel & Kjær Sound & Vibration en heeft klasse 1 microfoons voor al uw projecten. Wij zijn actief in België, Luxemburg en Nederland en helpen u met het verzorgen van geschikte apparatuur. Of u nu een professionele meet microfoon zoekt voor studio-opnamen of veldwerk, onze klasse 1 microfoons zullen voldoen aan uw hoogste standaarden.

Klasse 1 microfoons

Om de precisie van uw metingen te kunnen garanderen, werkt ENMO Sound & Vibration Technology uitsluitend met meetmicrofoons die voldoen aan de normen van klasse 1. Zo bent u zeker van de kleinst mogelijke afwijkingen en vormen uw metingen dus een solide basis voor doorberekeningen. Klasse 1-microfoons zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor zaken als het vaststellen of de geluidsproductie binnen de kaders van de wettelijke eisen of de milieueisen vallen. Deze klasse 1 microfoons zijn ook ideaal voor professionals die op zoek zijn naar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Microfoons van Höttinger Brüel & Kjær (HBK) van de hoogste kwaliteit

Höttinger Brüel & Kjær meetmicrofoons zijn precisie-instrumenten van de hoogste kwaliteit. Ondanks het feit dat het design van de microfoon vrij eenvoudig lijkt, vereist het productieproces maximale aandacht, precisie en controle om prestaties en stabiliteit te kunnen waarborgen. De toonaangevende ervaring in akoestische meettechnieken, strenge tests en kwaliteitscontrole garandeert dat u de beschikking krijgt over meetmicrofoons die de norm bepalen waarmee anderen worden vergeleken. Kies voor ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid met onze professionele Höttinger Brüel & Kjær microfoons.

De beste microfoon voor uw geluidsmetingen

ENMO Sound & Vibration Technology beschikt over een breed assortiment. Om de meest geschikte microfoon te kiezen is het belangrijk een aantal afwegingen te maken. Allereerst is de polarisatie van de condensatormicrofoon van belang. We bieden:

Extern gepolariseerde microfoons: door middel van een externe voeding wordt een gelijkspanning over de condensator aangebracht.

Voorgepolariseerde microfoons: tegen de achterelektrode is een stof met gepolariseerde, gerichte ladingsdragers aangebracht. Hierdoor is externe polarisatie overbodig.

De microfoons van Höttinger Brüel & Kjær worden uitgebracht in verschillende maten:

  • 1 inch
  • 0,5 inch
  • 25 inch
  • 0,125 inch

Daarnaast is de omgeving waarin de microfoon wordt gebruikt van belang voor uw keuze:

Drukveld: een geluidsveld waarin de geluidsdruk op elke plaats in het geluidsveld dezelfde magnitude en fase heeft.

Vrijveld: een omgeving waarin geen mogelijke reflecties kunnen optreden.

Diffuusveld: voor een ruimte waarin de geluidsdruk op elke plaats gelijk is en waarin er geen nettotransport van vermogen is.

Wenst u advies bij het kiezen van de juiste microfoon? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van ENMO Sound & Vibration Technology. Wij bieden gepersonaliseerd advies voor het kiezen van uw professionele klasse 1 microfoon, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke eisen van uw project.

Microfoon standaarden

Onze meetmicrofoons worden gespecificeerd in de internationale norm IEC 61094-1:2000. Binnen deze norm wordt de afkorting WS gebruikt voor de werknorm, bijvoorbeeld meetmicrofoons die worden gebruikt voor dagelijkse routinemetingen. De afkorting LS staat voor laboratoriumnormen. De cijfers na de afkortingen “WS” en “LS” geven het volgende aan:

  • 1 = 1-inch microfoon
  • 2 = 1/2-inch microfoon
  • 3 = 1/4-inch microfoon

De letters achter de indicator voor de afmetingen geven het type veld aan. Zo staat “F” voor vrijveld (Free-field) en “P” voor drukveld (Pressure-field).

Kalibratie microfoons

Als uw meetapparatuur niet volledig meer voldoet aan de eisen en voorschriften van het desbetreffende meetinstrument, kan dit leiden tot meetonnauwkeurigheden of onjuiste metingen. Kalibratie is dan van essentieel belang om de kwaliteit van uw metingen te blijven waarborgen. Periodieke kalibratie van de microfoon  helpt om extra kosten als gevolg van meetonnauwkeurigheden tot een minimum te beperken. Regelmatige kalibratie van professionele microfoon zorgt dus voor kostenbesparing. ENMO SERVICES is sinds 2002 actief als Service & Support Center van geluids- en trillingsmeetapparatuur en kan u helpen bij het kalibreren van uw microfoon. Neem contact met ons op voor meer informatie.