Bent u op zoek naar transducers voor uw meetprojecten? ENMO Sound & Vibration Technology is al sinds 1996 exclusief distributeur van Brüel & Kjær Sound & Vibration producten voor al uw geluids- en trillingsprojecten. Wij zijn actief in België, Luxemburg en Nederland en helpen u met het verzorgen van geschikte apparatuur voor onbemande geluidsmonitoring.

Industriële sensoren

Sensoren zijn de vingertoppen van elke trillingsmeetinstallatie en onmisbaar voor professionele trillingsmeetprojecten. Enkel hoogwaardige sensoren zorgen ervoor dat metingen betrouwbaar worden uitgevoerd en zorgen voor de benodigde signaalinvoer voor een nauwkeurige bewaking van de toestand van de machine. Als partner van Brüel & Kjær en Brüel & Kjær Vibro kunnen wij u voorzien van sensoren die ontwikkeld zijn volgens hoge normen (Klasse I)  om de kwaliteit van metingen zo hoog mogelijk te houden.

Er zijn 3 soorten trillingssensoren die veel worden gebruikt:

  • Verplaatsingssensoren
  • Snelheidssensoren (snelheidsmeters)
  • Versnellingssensoren (versnellingsmeters)

Voor advies over de juiste trillingssensor en installatietoebehoren raden wij u aan om contact op te nemen met ons. Zo kunnen weten wij waar u de sensor voor wilt gebruiken en kunnen wij een passende oplossing bieden en met u meedenken voor uw specifieke meetprojecten.

Microfoons

Bent u op zoek naar een microfoon voor uw meetproject? Afhankelijk van uw specifieke meetproject kunnen wij een oplossing op maat bedenken. Het is van groot belang dat de juiste microfoons worden gekozen om onjuistheden in geluidsmetingen te voorkomen.

Geluidsmetingen kunnen zowel hoge als lage niveaus zijn, maar ook bij lage en hoge frequenties. Om die reden kan het zo zijn dat u voor verschillende projecten, maar ook binnen hetzelfde project met verschillende microfoons moet werken. Wij geven graag advies voor geschikte meetketen ten behoeve van uw meetproject.

Accelerometers

Accelerometers werken volgens het piëzo-elektrische compressieprincipe en worden gebruikt voor opnemen van trillingen. Binnen in de sensor wordt een veer/massa-dempingssysteem gevormd door een piëzo-keramische schijf en een interne sensormassa. Bij het inbrengen van trillingen in dit systeem oefent de massa een wisselende kracht uit op de keramische schijf en door het piëzo-elektrische effect ontstaan ​​elektrische ladingen die evenredig zijn met de versnelling. Een geïntegreerde laadversterker verhoogt het uitgangssignaal tot een bruikbaar signaalniveau.

Wij bieden onze klanten accelerometers aan van de hoogste kwaliteit. Wij leveren een volledig assortiment accelerometers die werken in verschillende omgevingen en te gebruiken zijn voor verschillende toepassingen voor conditiebewaking, machinebescherming en overige trillingsmetingen zoals bijvoorbeeld modale analyse. Accelerometers worden vaak gebruikt om absolute lagertrillingen en lagerconditie te meten. De beschikbare modellen dekken een breed frequentie- en amplitudebereik af.

Advies over transducers

Wilt u advies over het gebruik van transducers? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuze voor een transducer zodat uw meetprojecten goed kunnen worden uitgevoerd.